Ågren.

Jag har arbetat på samma arbete i snart fem år. Jag har funderat på att gå vidare eftersom jag framförallt vill jobba i en större organisation. Men har tänkt att jag ska bli gravid istället för att byta jobb. Då visste jag inte att det skulle bli ett problem!

Med andra ord har jag jobbat kvar på en arbetsplats i ett år fast jag egentligen velat byta. Jag har ju nu antagligen tid för IVF-behandling i vår. Dessutom har jag börjat söka jobb, bara för att jag inte bara ska gå och vänta på något som aldrig händer.

Som det ser ut nu har jag två jobberbjudande och ett IVF på gång i vår. Jomensåatt.

Hur sköter jag detta snyggt? Jag vill inte börja på ett nytt jobb och sen direkt berätta att jag måste ha semester för behandling och sen, förhoppningsvis, försvinna efter ett halvår. Eller ska jag utgå från att IVF inte kommer att fungera och bara tuta och köra. För min högsta dröm nu är ett barn, inte ett nytt jobb. Skulle jag veta att jag blir gravid i vår, då kan jag lika gärna stanna kvar där jag jobbar idag. Men nu vet jag inte det. Jag vet ingenting, men jag måste bestämma mig snart.


Helgens bestyr.

Idag har jag bakat. Både pepparkakor och lussekatter. Det var första gången i mitt liv jag bakade lussekatter, har bara stått brevid tidigare. Har ännu inte smakat dem, jag har ont i magen efter all pepparkaksdeg, samt pizza till lunch. Kanske inte helt genomtänkt. De känns dock väldigt saftiga.

Har även hunnit med att adventspynta och träna pilates i 45 minuter. Snart kommer mamma över för lite glögg sen ska vi, jag, mamma och sambon gå ut och äta på restaurang. Ska bli väldigt trevligt och gott.

Mitt allmänna tillstånd.

Måste säga att jag mår grymt mycket bättre nu än vad jag gjorde för en månad sen. För en månad sen fick sambons bästa kompis barn, jag tog hormoner samt att jag inte tränade. Vilket humör jag hade, jag kunde skrika, bråka och gråta för absolut ingenting.

Idag, en månad senare, äter jag inga hormoner, det enda jag tar är vanliga vitaminer, extra folsyra och metformin, diabetesmedicin som kan förbättra ägglossningen.  Jag tränar regelbundet, 4-5 pass i veckan, samt att vi har en tid för IVF.

Jag vet inte om det är IVF-tiden som gör att jag är mer harmonisk eller att jag påverkas grymt mycket av alla hormoner man proppar i sig, vilket jag inte trodde då.

Idag har jag inte lust att kasta datorn i huvudet på min chef eller kasta all disk/smutstvätt i sambons säng när han inte tar rätt efter sig. Jag kan numera betee mig som en vuxen människa.

2 veckor kvar.

Om två veckor ska vi på vårt första IVF-möte i Linköping. Jag längtar.

Hormonabstinens.

Jag slutade med alla hormoner för en vecka sen ungefär, och sen igår eftermiddag har jag konstant huvudvärk. Inte mycket, men den sitter i. Jag har sovit åtta timmar, jag har ätit flera huvudvärkstabletter, men jag blir inte av med den.

Med andra ord - jag har hormonabstinens - men snart så kommer kroppen få MASSA hormoner.

Kollegan.

Min bästa och närmaste kollega som jag har jobbat med i snart fem år, hon vet allt vad jag och sambon går igenom, nu beklagar hon sig på att hon mår illa på mornarna.

JAG ORKAR INTE.

Kanske är jag insnöad med mina tankar, eller så mår hon bara illa. En av mina största drömmar är ju att få må illa på mornarna.

Lättnad.

Intensiv lördag med brunch och barnvakt till en fantastisk tvååring. Senare på kvällen middag med vänner.  Varje träff med ett av paren som är med, är förknippad med ångest för min del. De träffades och förlovade sig drygt ett halvår efter oss, hon är dessutom ett är äldre än mig. Jag bara väntar på att de ska berätta att de är gravida eller att hon "ska köra ikväll".

Hon körde inte och hon drack alkohol.

Helt sjukt att jag känner så. Skulle de berätta skulle jag blev superglad för deras skull, men sen när vi kommer hem skulle jag antagligen bli ledsen och tycka att livet är otroligt orättvist. Men jag måste säga att jag fick uppfattningen om att de ville prata "barn". Jag undviker gärna ämnet, men jag fick känslan av att de ville prata om det, speciellt hon. Vem vet de kanske har samma problem som vi. Ja, jag vet inte hur öppen jag ska vara?

Utan mina hormoner.

Har inte ätit någon form av hormoner på flera dagar. Känns väldigt bra, känner mig inte irriterad, sur och vresig. Eller så är jag bara lättad av att jag ska ta det lungt fram tills att IVF:en startar. S K Ö N T.

Skönt är det även att det är fredag. Ikväll blir det myskväll med sambon och idol.

Sista besöket hos "min" gynekolog.

Idag hade jag antagligen min sista tid hos min gynekolog som jag har haft det senaste året. Dels börjar vi resan mot IVF om bara några veckor och dels går han och sköterskan i pension snart. Det var första gången jag var där och inte behövde hoppa upp i stolen, det var konstigt.

Jag var ganska tydlig med att jag ville ta en paus med alla behandlingar fram tills IVF:en börjar och han höll med om det. Därför bestämde vi att jag endast ska äta folsyra en tablett varannan dag samt metformin, 3 tabletter om dagen. Ofarlig för mig och forskning säger att ägglossningen kan komma igång av sig själv av den. Vilket skulle vara det bästa för att slippa hela IVF-cirkusen.

Det blev känslosamt när jag lämnade mottagningen, de är så fina och omtänksamma och som sagt antagligen sista gången jag var där. Tack C och K för den här tiden.

Samtal med Linköping.

Ringde nu på morgonen till det nummer som stod på kallelsen. Blev positivt överaskad, en sköterska svarade inom 4 signaler och kunde svara på mina frågor. 

Det första mötet är ett enskilt samtal mellan en läkare, mig och min sambo. Där vi kommer att diskutera tidigare behandlingar och hur vi ska gå vidare. Eventuellt genomförs ett ultraljud.

Övriga 2 besök jag behöver göra i Linköping är uttaget och insättningen. Övriga VUL kan jag göra på stockholmskliniker som de har samarbete med, skönt.

Hur jag ska göra med nuvarande behandling, ska jag prata ihop mig min gynekolog om, som jag ska träffa på torsdag. Nedregleras nu, vet inte om jag pallar en sprutomgång till innan jul. Skulle vara skönt att vila tills behandlingen med Linköping drar igång efter helgerna.

Hur ska jag göra fram till IVF?

Äter just nu Neovletta efter att ha avslutat en omgång med menopur/synarela/ovitrelle. Åt sista tabletten idag och har tid hos min gynekolog på torsdag. Enligt honom kan vi eventuellt hinna med en sprutomgång till innan jul, ägglossning lagom till julafton. Då måste vi vänta 2 veckor på besked, sedan nedreglera igen och sen börja med IVF. Då är vi säkert inne i mitten på februari. Eller så kan jag äta p-piller/nedregleras fram till IVF startar i ....? Det är det som är problemet, jag vet inte när själva processen för IVF kan starta. Jag måste nog ringa till Linköping imorrn.

Vet ni? Hur lång tid efter första mötet, startar man behandlingen? Direkt? Jag hoppas iaf att jag kan starta efter helgerna.


Kallelsen

I går kom brevet. Nu har vi äntligen fått en tid för IVF i Linköping. Nu är det vår tur. Den 7 December är det dags att bege sig 25 mil söderut för en ny resa, förhoppningsvis.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0