Mellandagarna.

Har varit ledig några dagar extra under julen, det var riktigt skönt. Vi har varit en sväng på landet för att kolla att allt ser bra ut samt att familjen mus har flyttat ut! Vilket de hade, eller de hittar ingen väg in längre!

Nu är det bara 1,5 vecka kvar innan jag kan ringa RMC i Linköping och få reda på en tid, när vi kan börja behandlingen. Det är även endast 2 veckor kvar innan vi åker till sooooolen. Hoppas att tiden går fort nu.

Nyårsafton imorgon, vi ska ha middag hemma hos oss. Först var vi nio stycken, eftersom våra planer bestämdes ganska sent, hoppade ett par av. Det var nog lika bra, de har en 2månaders bebis. Det är vi och ytterliggare 2 par som har varit tillsammans ganska länge och är förlovade, men inga barn, som jag vet om idag iaf. Dessa två par är enligt min hemmatänkta genomsnittsstatistik, par som antagligen har problem med att skaffa barn, om man tittar på ens vänner på facebook som borde ha barn... vi får se om vi kommer in och pratar om det. Den sjunde personen är en ensamstående mamma med en fantastisk 2åring som jag får lyckan att följa på nära håll.

GOTT NYTT ÅR!

Finnkampen.

Haft en skön jul som mest har spenderats hemma hos mamma. Jag hade lite gråtkalas på julaftonens förmiddag för att det mesta var lite jobbigt och inget går som jag riktigt vill. Sambon spenderade julen hos sin familj, vi kommer inte att fira ihop förrän vi har barn tillsammans.

Nu har jag inte ätit några mediciner/hormoner på snart 2 månader. Nu har finnarna kommit, och det med besked, jag antar att jag inte kan skylla på den dåliga kosthållningen under julen. Detta är ju ett av symptomen för PCO, som jag troligtvis har. Jag har en tendens att klämma sönder mina finnar totalt. Idag har jag börjat mitt nya hälsosamma och klämfria liv. Jag ska ju ligga på plajjan om cirka 2,5 veckor. Jag hade inte gått upp så mycket som jag trodde, efter att slutat räkna kalorier i samband med sambons födelsedag, i första halvan av december.

Vad händer annars, bara under julhelgen har en graviditet och en förlossning outats på fejjan. När det gäller jobb så har det "löst" sig. Det jobb som jag trodde på och som de var lite medvetna om min situation, blir inte av. Nu är status att invänta IVF och resultatet och efter det söka jobb.

Gott slut på julen.

Det rullar på.

Nu har julen dragit igång ordentligt. Senaste veckan har det varit fullt upp. I helgen var vi först på glöggmingel hos en kompis till min sambo. Alla som var där hade minst 2 barn var. Vi fick frågan om vi hade barn, men än så länge känns det ok att svara nej på den frågan utan att få en klump i magen. Senare på dagen hade vi andra kompisar över och deras snart 2 månaders-tjej. Så söt. Hon har hittills mest sovit när vi träffats och jag har inte vågat fråga om jag får hålla.

På söndagen kokade jag tre sorters kola. Choklad-, mint-, och laktitskola. Vart väldigt bra, prisa den digitala termometern.

I veckan har kontoret flyttat, det har vart en hel del stök med det och inte så smidigt som blivit utlovat, samt att det har varit julfest. Fullt upp med andra ord.

Ytterliggare en facebook-bebis har även hunnit komma.

Semester.

Igår bokade jag och sambon en semester till Spanien i mitten av januari. Bara vi två, en massa sol, bad och mys. Ska bli så skönt. Första solsemester innan hela IVF-cirkusen drar igång på riktigt. Det ska bli så himla skönt! Längtar efter att få slänga mig i en solstol med en bra bok och han god drink och bara vara.

Lucia

Idag är det lucia, jag har aldrig tidigare upplevt det som jobbigt, men nu inser jag vilken barnhögtid det är. Alla på jobbet som har barn kommer glatt in och berättar för mig/oss om deras små barn, hur söta de var på dagis, de sjunger och tindrar. Att deras mormor var med och hon var så stolt och bla bla blaaa. Jag vill inte höra, jag vill också gå på luciamys med mina barn.

Jag fick iaf upp min sambo, jag gjorde frukost till oss med vörtbröd och lussebullar och så satt vi och tittade på luciamorgon med en massa tända ljus. Det var riktigt mysigt.


Nackdelen med facebook.

Nackdelen med facebook, när man har svårigheter att bli gravid, är alla ens "vänner och bekanta" som stolt lägger upp bilder på sina nyfödda bebisar. På min facebook är det en explosion av förlossningar. Förra veckan var det 2 nya bebisar. Det är jobbigt att se, för det är fanimig vår tur, och jag blir ledsen för vår skull, men glad för de nya föräldrarnas skull. Extra jobbigt, som fallet var igår, är när det är ett ex som blivit pappa.

Och ja, jag kommer stolt lägga upp bilder på min/mina bebisar.

Första mötet.

Då har vi varit i Linköping och vi klarade oss undan busvädret.

Skönt att första mötet är gjort, vi blev informerade om hur IVF går till, hon täckte in alla mina frågor utan att jag ens behövde ta upp frågelistan.

Hon gjorde ett VUL på mig och det blir den korta metoden, eftersom jag hade hur många äggblåsor som helst, nästan 50 på varje äggstock. Vi kommer att börja med en kur primolut nor och sen sprutor, menopur, som jag redan tagit vid ett flertal behandlingar. Förhoppningsvis kommer vi att göra vår första IVF under februari. Sjukt att det är så nära nu.

Denna läkare tror att jag antagligen har PCO. Haft 2 andra läkare som sagt att jag antagligen inte har det. Nu har jag iaf googlat(!) på det och känns som om det är det jag har. Kvinnor med PCO har goda chanser vid IVF. Det är ju positivt.

Imorgon är det dags.

Imorrn ska vi på vårt första möte i Linköping inför IVF:en. Det ska bli sjukt spännande. Trist bara att det tydligen ska bli busväder. Vi som ska åka bil.

Jag har en massa frågor, så det gäller att ha med sig penna och block så man verkligen kan komma ihåg allt som sägs. Uppdaterar under helgen!

Juldagen.

De senaste typ fyra åren har jag åkt till min bästa väns familj på juldagen, 10 mil bort, och ätit middag och umgåtts. Hennes familj ligger mig varmt om hjärtat och de är verkligen trevliga och omtänksamma, speciellt hennes föräldrar.

I år har jag ingen lust, dels sprutar hon och hennes syskon ur sig ungar, totalt 6 stycken, varav tre stycken är under 3 år, och dels blir det så uppenbart för mig att det borde vara jag som umgås med min familj med barn och mormor med flera. Men nu är det inte så. Kanske nästa år, eller året därpå.

Igår tog hon iaf upp det och jag avböjde, kanske borde jag själv sagt något. Men jag har inte orkat, traditioner är jobbiga att bryta. Men barnlöshetstraditionen kommer inte att vara jobbig att bryta.


Tack gud.

Min kollega, som jag har berättat om tidigare har mens, säger hon iaf....

Hon har iaf humörssvängningar som om det vore mens. Tack och lov, det hade blivit jobbigt med ännu en "oups jag blev gravid, vilket inte var meningen"

Öppen.

Pratade en hel del med min sambo i helgen. Jag har inte trott att han har berättat för särskilt många människor om vad vi går igenom. Det hade han tydligen gjort, han har pratat med de flesta av sina vänner, som han varit vän med i många år.

Sen förstår jag att killar inte pratar lika ingående som tjejer, utan de vet att vi har tid för IVF, sen kommer inga följdfrågor.... känns det bekant? Jag är iaf glad att han berättar, man ska inte bära allt själv!

GAAAAAAH

Två saker;

1. Tiden på onsdag är flyttad, vi har fått tid på fredag istället, men jag får inte tag i min sambo för att kolla om han kan eller inte. Två dagar hit eller dit spelar ingen roll, dock hade det varit skönt att få första mötet överstökat och karusellen börjat. Dock missar jag massage på jobbet och en afterwork. Men det är det fanimig värt.

2. Min kollega fortsätter att skämta om att hon mår illa. Vet inte hur tydlig jag ska vara med att jag inte uppskattar det. Sen vet jag inte heller hur mycket sanning det ligger i det. Hon har nyligen träffat kille och testar lite olika preventivmedel.

Baka kaka.

Ikväll är jag ensam hemma och då ska det bakas! Det är småkakor till en födelsedagspresent. Ska baka 2 sorter idag. Pepparkakor och havreflarn, på lördag blir det två sorter till, hallongrottor och chokladsnitt med havssalt.

Ska bara kolla på masterchef och flytta in i en ny handväska. Köpte en militärgrön, stabilare väska på rea häromdagen, halva priset, jag är riktigt nöjd.

Skönt med fredag imorrn!

Ågren forts.

Tackade nej till ett jobb igår och var på intervju för ett annat jobb som jag också kommer att tacka nej till. Det passar inte in i mitt liv just nu.

Kommer att byta arbete under våren, dock är inget klart än och de är delvis medvetna om min situation. Känns iaf väldigt skönt att jag är mycket het på marknaden och det finns jobb om jag vill ha. =)

Förresten, mindre än en vecka kvar innan besöket i linköping, ser verkligen fram emot det!

RSS 2.0