Ogravid.

Är i vecka 15, snart 16 (imorgon). När ska det börja synas? Känner mig fortfarande ogravid. Är det därför jag inte kan ta in att vi ska ha barn i November? Är det därför jag inte har kunnat köpa några grejjer till räkan? Är det därför jag inte har berättat ngt på jobbet? Är det därför jag inte har berättat för så många? Allt är fortfarande så himla overkligt!

Ska berätta på jobbet i veckan. Sen kanske det börjar synas. Så var det för min vän H, som berättade på jobbet och under helgen efter "exploderade" magen.


Konstigt hur olika det är.

Jag har en vän som oxå är gravid. De ligger en vecka och en dag efter oss. Jag träffade henne igår för lunch. Hon har VÄRSTA gravidmagen. Jag har en ytterst lite rundning och har snart kommit upp i den vikt jag hade innan jag blev gravid. Jag är lång över 180 cm, hon är lite kortare än mig, definitivt över 170 cm. Kan vara så att hon väger 10 kg mer än mig. Men då borde det ju finnas mer plats hos henne... ja jag vet inte. Konstigt det där iaf.

Nu är jag i vecka 15. Beroende på vilket forum man läser är barnet mellan 10 och 15 cm lång. Det är ju helt fantastiskt. Under nästa vecka kommer jag antagligen att berätta på jobbet.

Klädproblem.

Jag har hållt på med den här göra-barn-grejjen i snart 1,5 år och la allt som hade med klädinköp åt sidan, eftersom jag tänkte att snart blir jag en tjockis. Detta har resulterat i att jag har inga kläder. Framförallt underdelar.

Alla mina favoritbyxor har gått sönder och är därmed kastade, jag har två par mammabyxor, men dem är jag inte redo att börja använda än. Jag har med andra ord bara min second-unit-garderob kvar att välja ur. Inte alls kul. Vida svarta byxor och korta svarta kjolar, har jag att välja på, kan inte ha jeans på jobbet. Snart hoppas jag att magen "exploderar" och jag ser riktigt gravid ut.

Förresten, har spenderat helgen på landet, dock inte grillat kött, och jag mår mycket bättre. Hoppas att det håller i sig!

Vikten.

Jag är nu i vecka 14 (13+2). Jag väger EXAKT samma som jag gjorde innan jag blev gravid, kanske till och med ngt kilo mindre. Helt sjukt. Enligt familjeliv och andra forum borde jag nu gå upp 300-400 gram per vecka. Det gör ju inte jag.

Dock har jag denna vecka helt tappat matlusten. Grill-os får det att vända sig i magen på mig och kött över huvud taget smakar inte. Igår gjorde vi fiskgratäng till middag, det slank ner. Känns bra att grillsäsongen på landet närmar sig :)

Märkligt att illamåendet har tagit ny kraft senaste veckan. Men mamma berättade häromdagen att jag har en faster som kräktes konstant i 9 månader. Så nåt anlag kommer väl därifrån.

RSS 2.0